Forside

 

 

   

 

 VANDRING FOR ALLE


- fordi naturen skal opleves med fødderne

Vandring for alle er et lille rejsebureau fra Jelling, der udelukkende laver vandrerejser i den lettere ende.

Vandring for alle har arrangeret vandrerejser siden 2007. Bag Vandring for alle står Thorbjørn Dons, der også er rejseleder på mange af rejserne.

 

Thorbjørn Dons

Det er Thorbjørn til venstre.

 

 

Thorbjørn har altid haft interesse for verden omkring sig. Læreruddannelsen, med bl.a. samfundsfag og geografi, har været vældig nyttig i forhold til rejsebranchen, som han har beskæftiget sig med i mange år fra driftslederjob i et busselskab til ansættelse som rejseguide med destinationer indenfor Europa.

Siden 2007 har Thorbjørn produceret, tilrettelagt og gennemført egne busrejser i samarbejde med ”de graa busser”. I 2011 etablerede han eget firma: ”Vandring for alle”, og det er siden blevet til destinationer vidt omkring i Europa med bus – og siden 2012 flyrejser i samarbejde med Bravo Tours til foreløbig Azorerne, La Palma og Gran Canaria. (Og flere er på vej.)

Glæden ved at opleve og være på tur er drivkraften bag Thorbjørns formidling og sikre guidning undervejs i bus og til fods. Solid erfaring med grupper på vandretur og blik for den enkelte er vigtig, ligesom overskud og overblik skaber tryghed. Grundig forberedelse og problemløsningsevne gør, at – sjældne – uforudsete hændelser tackles og løsninger findes; her hjælper også de gode sprogkundskaber og humor.

 

Niels Dissing

 

 

Niels er født og opvokset i Flensborg i et dansk/tysk-sproget hjem, har taget en dansk studentereksamen på Duborg-Skolen og blev i 1979 dansk statsborger. Han supplerede en skovteknikeruddannelse med en mellemlederuddannelse som trætekniker og arbejdede i knap 30 år med indkøb og produktions- og lagerstyring på en møbelfabrik i Nordsalling, hvor han bor.

Niels har siden 2013 været rejseleder hos Vandring for alle med speciale i Nordtyskland og Thy. Han elsker målgruppen: Vandregrupper med primært 60+´ere, som er et muntert folkefærd, der med deres åbne og aktive livsstil er en fornøjelse at opleve sammen med.

Hans flydende tysk kommer selvfølgelig til fuld anvendelse på turene til det nordlige Tyskland, og hans imponerende grundighed og ansvarlighed gør, at Niels altid vender tilbage med fuldt ud tilfredse gæster, som meget gerne rejser med ham igen.

 

Leif Møller

 

 

Leif er uddannet folkeskolelærer fra Tønder Statsseminarium med linjefagene idræt og matematik. Han bor i Jelling og har gennem årene været meget beskæftiget indenfor rejsebranchen, bl.a. i en periode i lokalt rejsebureau med udarbejdelsen af programmer for og gennemførelse af ca. 40 årlige kurser i alle verdensdele.

Leif har rejst meget selv, bl.a. jorden rundt i 1985 – 86, været på de mest attraktive og kendte af jordens tinder og besøgt mere end 70 lande rundt i verden.

Leif er vandreguide på rejsen til Gran Canaria.
Her siger gæsterne fra den sidste tur bl.a.:

  • Leif var en fremragende turleder.
  • Jeg havde en rigtig god tur til Gran Canaria, det hele levede op til mine forventninger, hvad jeg også har skrevet til Leif.
  • Turen til Gran Canaria var for mig ganske fantastisk.

 

Find Balle

 

 

Find er uddannet folkeskolelærer fra Jelling Statsseminarium med linjefagene samfundsfag og dansk.
Han arbejdede herefter et år for Foreningen for Mellemfolkelige Kontakter, hvor han arrangerede og forestod samfundsundersøgende lejrskoler i Danmark, England og Norge.

Efter 13 år som folkeskolelærer arbejdede han i 25 år som administrativ leder på en specialskole, hvor han stod for skolens økonomi og drift – herunder busbefordring for skolens 90 elever.
I efteråret 2020 gik han på pension.

Find bor i Jelling og har i sin fritid arrangeret et stort antal rejser med skiture, fisketure og orkesterturnéer i DK og udlandet.

Find har rejst i mange sydeuropæiske og nordiske lande. På disse rejser har vandreture og oplevelser i naturen altid haft høj prioritet.

Udover busrejser står Find for rejsen til Kreta.

 

Henning Tarp


 

 

 

Henning er uddannet folkeskolelærer fra Jelling Statsseminarium med linjefagene idræt, sløjd og samfundsfag. Han bor i Jelling og har arbejdet som lærer indtil 2017, hvor han gik på pension. Siden 2010 har han været instruktør på DGI`s tennisrejser til forskellige lande.

Henning har altid haft glæde af at bruge naturen til forskellige former for idræt, og sammen med ligesindede været på en del vandreture i Norge og Alperne.

Henning er vandreguide på rejsen til La Palma.
Her siger gæsterne fra den sidste tur bl.a.:

  • Henning gjorde det fantastisk.
  • Jeg tror, at alle ligesom jeg følte os fuldstændig trygge ved Hennings lederskab. Han skal have en kæmpestor ros! Behagelig og rolig, tålmodig og overbærende, informativ og humoristisk.
  • En fantastisk tur til La Palma. Henning  - et meget behageligt menneske med en god humor, hele tiden venlig og rar.

 

 

Søren Aamand


 

 

 

Søren har et bredt kendskab til 'det derude'. Han er uddannet lærer med linjefagene træ- og metalarbejde, kulturhistorie, musik og biologi. Derudover er han kandidat i pædagogik og uddannet friluftsvejleder, naturformidler og lokalguide. Han bor i nærheden af Vejle.

Han har i 20 år undervist på ungdomsuddannelser og på pædagoguddannelsen. Derudover har han i mange år været engageret som rejseleder og underviser på højskolerejser for ældre rundt om i verden. Og endeligt har han arrangeret adskillige friluftsture og -aktiviteter for folk i alle aldre.

Da Søren var ung, lokkede den store verden og de store oplevelser. Han har rejst vidt, herunder studeret i Tyskland og arbejdet i England og USA. Nu har han især fokus på friluftslivet og på at opleve storheden i de små ting: vandre, mærke landskabet, høre rødkælken, sidde i græsset og nyde en smuk udsigt... og gerne i selskab med andre.

Søren har endnu et par år på jobbet, men han stiler efter, at glæden ved naturen og vandrelivet kommer til at fylde mere og mere.

Kontakt:

Thorbjørn Dons
Præsteager 34
7300 Jelling
+ 45 21 78 27 40

info@vandringforalle.dk

www.vandringforalle.dk

Facebook: Vandring for alle

Vandringerne i smuk og afvekslende natur med tid og plads til nydelse er selvfølgelig den vigtigste del af rejserne, men derudover bliver der også tid og plads til områdets lokale seværdigheder, så man kommer hjem med et helhedsindtryk af området. Og vi har selvfølgelig altid egen bus til rådighed hele dagen.

Grupperejser med bus: Vi samarbejder med de graa busser ca. om 25 destinationer fra Midtsverige til Østrig.

Individuelle rejser med fly: Vi samarbejder med Bravo Tours om rejser til Azorernes største ø, Sao Miguel, og de 2 kanarieøer La Palma og Gran Canaria.


 

   Du kan altid skrive en mail til mail@vandringforalle.dk for mere information 2009